Болница се оплаква от общинар, счупил й бариера
Болница се оплаква от общинар, счупил й бариера / Снимки: УМБАЛ „Св. Марина”

Оплакване срещу общинския съветник д-р Ивайло Бояджиев са подали в полицията от варненската университетска болница „Св. Марина”. Причината е счупена бариера на изхода от здравното заведение. Неговият пресцентър разпространи снимки от охранителните камери, според които инцидентът е станал на 13 юли в 13:39 ч. Реакцията идва в отговор на критиките, отправени от д-р Бояджиев към ръководството на Терапията. На заседанието на комисията по здравеопазване в сряда той обяви, че болницата таксува и линейки, които влизат на нейна територия.

Пред Дарик д-р Бояджиев, който работи за частната клиника „Прима медика”, обясни, че във въпросния ден тяхна линейка е превозвала двама пациенти. Единият е бил с диабетна кома и е бил оставен в Терапията. Другият е имал прорезна рана и е трябвало да бъде транспортиран до „Св. Анна”. На излизане от паркинга на „Св.Марина” охраната поискала такса от 1 лев от д-р Бояджиев. Той отказал да плати и след няколко минути спор, излязъл да вдигне сам бариерата.

Болница се оплаква от общинар счупил й бариера
netinfo

„Не съм я чупил. Бях възпрепятстван да си свърша работата. Линейките имат специален режим на движение, а ние бяхме с включена сирена. Понеже нямах пари в себе си, казах на охранителя да начисли сумата на картата ми. Караме на болницата пациент, от който по здравна пътека ще вземат 600 лева, а се разправяме за 1 лев”, заяви д-р Бояджиев.

Линейката на „Прима медика”има карта за свободен достъп, чийто срок обаче бил изтекъл и трябвало само да се поднови,  твърдят от „Св. Марина”.