Бойко Борисов обеща: Ще има пари за всичко
Бойко Борисов обеща: Ще има пари за всичко / снимки: Дарик Варна

Парцел от 9 дка държавна земя ще бъде предоставен за изграждане на общежития за нуждите на Икономическия университет. Решението за смяна на статута на терена ще бъде гласувано на следващото заседание на Министерски съвет. Това заяви премиерът Бойко Борисов по време на посещението си във варненското висше учебно заведение.

Проектът за превръщането на Дупката в туристически обект се движи, обяви още Борисов. „Ще има пари за всичко! Виждате, че в най-тежката криза в света всеки ден откриваме кръстовища на по няколко нива, аули, библиотеки, пътища, проходи, театри... Всеки ден", изтъкна премиерът. „Няма нужда от думи. Само снимайте, показвайте това, което откриваме", добави Борисов.

Министър-председателят, заедно със строителния министър Лиляна Павлова, прерязаха лентата на новия спортен комплекс на Икономическия университет. В модерното съоръжение липсват само новите баскетболни кошове, които се очаква да пристигнат в морската столица следващата седмица. „Забавиха се, защото Варна иска най-модерните кошове в света", обясни Бойко Борисов. Той получи благодарности за финансирането на ремонта от баскетболната легенда Георги Глушков.

Бойко Борисов обеща Ще има пари за всичко
netinfo

Близо 1 млн. и 500 хиляди лева собствени средства на университета е инвестицията в цялостната модернизация на Спортния комплекс. Сградата е с разгъната площ от близо 2 000 кв. м, с осигурени близо 500 места за публика. Комплексът разполага със зала за волейбол и баскетбол, в която са изпълнени всички изисквания на Българската федерация по баскетбол за провеждане на национални срещи. Две са тренировъчните зали, една зала е оборудвана за тенис на маса. Към комплекса има и фитнес. Изцяло реконструирани са съблекалните и санитарните възли.