Близък роднина уби старица за пари
Близък роднина уби старица за пари / netinfo
Близък роднина е убиецът на възрастната жена, чието тяло беше намерено в дома й вчера следобед във варненския квартал „Младост”. 76-годишната Стефка Кайтова е била намушкана с нож от брата на снаха си. Преди това двамата са имали скандал за пари.

Жертвата е живеела в собствения си апартамент на първия етаж в блок 132 заедно със сина си, жена му и двете им деца. Преди известно време снахата довела в жилището 60-годишния си брат Слави. Часове преди убийството съседите го чули да блъска от вътрешната страна на входната врата на апартамента. Преди това Стефка го заключила и излязла по работа. Когато се върнала обяснила на съседите, че мъжът бил психично болен. Негови племенници трябвало да го вземат следващите дни, за да го гледат.

Около 16 ч. вчера Слави и Стефка се скарали и мъжът намушкал старицата. Зарязал тялото й и излязъл на стълбището пред блока. Жена от квартала забелязала, че е окървавен и се обадила в полицията. Пристигналият патрул открил трупа на терасата на апартамента. Слави обяснил, че се е скарал с възрастната жена за пари и заради това я убил. Той е арестуван и срещу него е образувано досъдебно производство.

Съседите описват Стефка като работлива жена. Тя припечелвала допълнително към пенсията си като чистела няколко входа в квартала.