Близо 4000 варненци потвърждават настоящия си адрес
Близо 4000 варненци потвърждават настоящия си адрес / Дарик Варна

Всички лица, които са придобили настоящ адрес във Варна или в населено място от общината в периода от 1 септември 2010 година до 31 януари 2011 година, трябва да се явят в общината или в районните администрации и кметствата, за да потвърдят настоящия си адрес. Това се налага поради изменение в Закона за гражданска регистрация, прието от парламента на 20 май тази година.

Законът предвижда двумесечен срок за потвърждаване на регистрацията на настоящия адрес. Този срок изтича на 20 юли 2011 година. На лицата, които не потвърдят регистрацията си, автоматизирано ще бъде възстановен настоящият адрес, който са имали преди 1 септември 2010 г. По справка на Главна дирекция „ГРАО” промяната в закона засяга общо 3685 души, които през този период са променили настоящия си адрес във Варна.

Потвърждаването на регистрацията става като се представят документ за собственост на жилището или договор за ползване на имота за жилищни нужди, писменото съгласие на собственика на жилището, изразено в декларация по образец, подадена лично, или с нотариална заверка на подписа.