Близо 1000 декара окосени площи в Приморски
Близо 1000 декара окосени площи в Приморски / Dariknews.bg

926 декара тревни площи са окосени във Варненския район „Приморски”, като остават още 160 декара. За тази дейност Общинското предприятие „Управление на проекти и озеленяване" е осигурило 3 екипа, включващи 11 косачи и 13 жени - събирачи. Изнесената тревна маса в периода 2 – 9 юни възлиза на 1220 куб.м.

Приключва косенето в 24  подрайон (между улиците „Подвис” и „Мир”) и 25 – ти подрайон (прилежащите площи на бул. „Ян Палах”, разделителната лента, вътрешнокварталните пространства и детските площадки).

Паралелно завършва третата коситба на разделителната ивица на бул. „Княз Борис Първи” и втора коситба (28 декара) по бул. „Левски” и кв. „Виница”. По предварително утвърдения график предстои изкосяване на тревните площи в кв. „Изгрев” – 1 (от бл. 37 до бл.41) и кв. „Изгрев” – 2 (експерименталните блокове от бл. 1 до бл.5).

С цел подобряване на сметосъбирането и сметоизвозването на територията на Район „Приморски” в съботните и неделни дни 2 екипа включващи специалисти от администрацията осъществяват наблюдение и контрол на тази дейност.

По този повод напомняме, че на определени места (ул. „Генерал Георги Попов”, Вилна зона – ул. 8 – ма, КК „Чайка – сп. „Генерал Заимов” и СО „Манастирски рид” – до х – л „Геолог”) са поставени контейнери за разделно събиране на отпадъци с вместимост 6 куб.м.

Всеки от съдовете е с обозначения за какъв тип отпадъци е предназначен – едрогабаритни, строителни и от растителен характер.Предстои поставяне на контейнери и на други места, за което ще бъдете своевременно информирани.