Близките на арестуваните моряци тръгват за София за среща с премиера
Близките на арестуваните моряци тръгват за София за среща с премиера / снимка: Impact Press Group
Близките на арестуваните моряци тръгват за София за среща с премиера
55957
Близките на арестуваните моряци тръгват за София за среща с премиера
  • Близките на арестуваните моряци тръгват за София за среща с премиера

Ден след като поискаха лична среща с премиера, близките на арестуваните моряци от кораба „Св. Николай“ бяха поканени да разговарят с Бойко Борисов. Министър-председателят ще ги приеме на „Дондуков 1“ след правителственото заседание в сряда.

Роднините на моряците, повечето от които са от Варна, ще пътуват утре за София. Пътуването им се организира от областния управител Данчо Симеонов, с когото те се срещнаха днес.

Срещата на близките със Симеонов остана закрита за медиите. Попитан какво са му споделили те, губернаторът отговори: „Поддържат връзка с външно министерство, благодариха на институциите, но нека да видим по-нататък как ще се развият нещата“.

Роднините са доволни, че държавата им е обърнала внимание и е чула призива им за съдействие. „Към този момент изказваме специална благодарност на Данчо Симеонов за оказаната подкрепа, за осигуряването на транспорта до София, както и на Бойко Борисов за това, че толкова бързо откликна на нашата молба за среща и ние утре ще се видим с него. Надяваме се след срещата да имаме успокояващи за нас новини“, отбеляза Ивелина Атанасова, близка на капитана Иван Станчев.

На добри новини се надява и Илиян Алексиев, син на втория помощник-капитан Сава Алексиев, който също ще пътува за София.

„На срещата очаквам да получа информация за състоянието на българските моряци, както и подкрепата на Бойко Борисов за по-бързото разрешаване на този случай“, разкри пред Дарик той.

„Ще моля от мое име – не ни задавайте повече въпроси какво знаем. Това, което ние знаем, си е личностно. Ние сме тук да изразим нашата гражданска позиция, да помолим институциите за съдействие и нищо повече“, каза на свой ред Виолета Якова, представила се като близка на един от задържаните моряци.