Блестящо представяне на МГ на матурите, най-големи калпазани - в Гимназията по машиностроене
Блестящо представяне на МГ на матурите, най-големи калпазани - в Гимназията по машиностроене / DarikNews, архив

77 са пълните шестици, а 681 са двойките на зрелостните матури във Варненско, съобщи за Дарик Венцислава Генова от Регионалния инспекторат по образование. Най-много отлични оценки има по английски език - 26, на второ място е математиката - 20, а на трето биологията.

По български език и лителатура са поставени най-много слаби оценки - 194, на втора позиция са географията и икономиката със 193 двойки.

Най-добре са се представили на матурата учениците от Математическата гимназия. Там пълните шестици са 26. Сребърният медал е за възпитаниците на Първа езикова гимназия, които са получили 21 отлични оценки.

Училището с най-лош резултат е Професионалната гимназия по машиностроене и транспорт, следвана от училище "Цар Симеон" в Провадия и СОУ "Неофит Бозвели" във Варна.

В сравнение с миналата година постиженията на зрелостниците са по-ниски по български и литература, както и по философия. Запазва се нивото по география, а напредък в знанията има по английски език, отчитат от Регионалния инспекторат по образование.