Във Варна, при обработени 100% СИК протоколи в OИК, досегашният кмет и кандидат на ГЕРБ Иван Портних взема 26,57 на сто от гласовете, а Благомир Коцев от коалиция "Продължаваме промяната - Демократична България" - 21,56 на сто.

При 100 процента обработени протоколи от СИК, в Долни чифлик Красимира Анастасова от ГЕРБ печели нов мандат, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. 

Тя е получила доверието на 81,23 на сто от избирателите. В Долни чифлик гласоподавателите са около 15 362. През вчерашния ден в общината бяха разкрити 31 секционни комисии.

ЦИК с междинни резултати: В повечето големи градове ще има балотаж (ВИДЕО/СНИМКИ)

При 100 процента обработени протоколи от СИК в Аврен ще бъде проведен балотаж,
сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ.

В неделя за доверието на избирателите ще се борят Емануил Манолов от ГЕРБ и Симеон Костадинов, издигнат от коалиция "Има такъв народ",„Левицата!“ и ВМРО-БНД. На първия тур Манолов печели 47,26 процента, а за Костадинов са гласували 20,47 на сто от избирателите.

В Аврен гласоподавателите са около 6 300. През вчерашния ден в общината бяха отворени 17 секционни комисии. При 100 процента обработени протоколи от СИК, в Аксаково Атанас Стоилов от ГЕРБ печели нов мандат, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ.

Той е получил доверието на 73,57 на сто от избирателите. В Аксаково гласоподавателите са около 17 400. През вчерашния ден в общината бяха разкрити 40 секционни комисии.

При 100 процента обработени протоколи от СИК във Вълчи дол ще има балотаж, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ.

Гласоподавателите ще избират между кандидата на ГЕРБ Георги Тронков и Калоян Цветков, издигнат от местна коалиция „Свобода“ („БСП за България“, „Има Такъв Народ“, ВМРО-БНД, „Левицата!“, “Величие“, „Партия Консервативна България “, „Български Земеделски Народен Съюз“). На първия тур Тронков е получил 45,43 на сто от гласовете, а Цветков се получил подкрепата на 30,27 на сто от избирателите.

Броят на гласоподавателите във Вълчи дол е малко над 7600. През вчерашния ден в общината бяха отворени 25 секционни комисии. При 100 процента обработени протоколи от секционните избирателни комисии в Провадия предстои балотаж, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ.

За доверието на избирателите ще се борят Димо Димов от ГЕРБ, който е с 27,91 процента от гласовете и Анатоли Атанасов от коалиция „БСП за България“, за когото са гласували 21,37 на сто от избирателите. Броят на гласоподавателите в общината е около 18 000 души. През вчерашния ден в Провадия бяха отворени 46 секционни комисии.

При 100 процента обработени протоколи от СИК Пеньо Ненов от ГЕРБ печели нов мандат като кмет в Бяла, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. Той е получил доверието на 50,90 на сто от избирателите. В Бяла право на глас имат около 2 500 избиратели. През вчерашния ден в общината бяха разкрити 6 секционни комисии. 

При 100 процента обработени резултати от СИК Деян Иванов от ГЕРБ печели нов мандат като кмет, показват данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. За него са гласували 74,53 на сто от избирателите. Имащите право на глас в общината са около 8 700 души. През вчерашния ден в общината бяха отворени 15 секционни комисии.

При 100 процента обработени протоколи от СИК Свилен Шитов от ГЕРБ печели нов мандат в Девня, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ.

Той е получил доверието на 82,87 на сто от избирателите. В общината гласоподавателите са малко повече от 7500. В Девня бяха отворени 11 секционни комисии.

При 100 процента обработени протоколи от СИК Димитър Димитров от ГЕРБ печели нов мандат във Ветрино. Това показват данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. Димитров получава доверието на 69,98 на сто от избирателите. Гласоподавателите в общината са около 3700. През вчерашния ден в общината бяха отворени 13 секционни комисии.

При 100 процента обработени протоколи от СИК изборите в Дългопол печели кандидатът за кмет от ГЕРБ Георги Георгиев, сочат данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ. За него са гласували 87,2 на сто от избирателите. В Дългопол имащите право на глас са 11 400 души. През вчерашния ден в общината работиха 29 секционни комисии. 

При 100 процента обработени протоколи на СИК изборите в Суворово печели кандидатът за кмет на ГЕРБ Данаил Йорданов, показват данните на Общинската избирателна комисия, публикувани на сайта ѝ.

Той е получил подкрепата на 85,59 на сто от избирателите. В Суворово гласоподавателите са малко над 11 200 души. През вчерашния ден в общината бяха отворени 14 секционни комисии. 
Данаил Войков, БТА