Биг брадър – Варна се разраства
Биг брадър – Варна се разраства / netinfo
До края на годината ще заработи новата система за видеонаблюдение в централната част на Варна. Това заяви изпълнителният директор за България на фирмата, която изгражда системата Евгени Жечев, представяйки работата по проекта пред министъра на вътрешните работи Румен Петков и община Варна.

Първият етап по изграждането ще приключи до началото на септември, след което ще започне тестване на системата. А до края на декември ще заработят с пълен капацитет и първите 5 наблюдателни пункта, които ще се координират от Команден и контролен център в сградата на ОДП-Варна. Информацията ще постъпва в пунктовете от 96 безжични видеокамери.

Камерите ще бъдат разположени на кръстовищата на Икономическия унивеситет /ИУ/, община Варна, между ул. “Чаталджа” и бул. “Осми приморски полк”, между булевардите “Цар Освободител” и “Осми приморски полк” и кръстовището до Катедралата.

Пунктовете за видеонаблюдение ще са около Катедралата, на площад “Независимост, при общината, между бул. “Осми приморски полк” и ул. “Чаталджа” и при ИУ.