Безработни учители стават екскурзоводи
Безработни учители стават екскурзоводи / netinfo
50 безработни учители ще минат през лятото курсове за социални работници, екскурзоводи, общински служители, рекламни и застрахователни агенти. Обучението е по проект „Оптимизъм” и за него са отпуснати 67 000 лв., съобщи шефът на Регионалната служба по заетостта Пламен Начков. Той уточни, че безработните учители във Варна са над 30, а за цялата област цифрата им е около 100.

Службата по заетостта анкетира учителите в цялата област за интереса им към програмата за преквалификация. Безработните варненски учители, заявили желание да се включат в нея, засега са само 6, посочи шефът на регионалното бюро по труда.

По-малко от 3 % е безработицата в община Варна през април. Броят на регистрираните безработни е 4 516 или с 1 005 по-малко от предходния месец, съобщи още Пламен Начков. Той прогнозира безработицата през юни да падне до 2.3 %.

Под 6 на сто е спаднало равнището на безработица за Варненска област. Безработните са 12 989, с 1 674 по-малко спрямо март и с 3014 по-малко в сравнение с април 2006 година.