Безплатен американски блус в галерията довечера
Безплатен американски блус в галерията довечера / netinfo

Варна е един от българските градове, в които американският блус китарист Стив Джеймс ще изнесе безплатни концерти. Блус рециталът в морската столица е довечера от 18 часа в Градската художествена галерия „Борис Георгиев".

Стив Джеймс е изпълнител на струнни инструменти и вокал. Той представя съвременна фолк и блус музика и е направил множество приветствани от критиката записи и е автор на голям брой публикувани произведения, сред които статии, наръчници и видео материали. Изпълнител на китара, на слайд китара, мандолина и банджо, той ръководи програми за музикални лагери и семинари по цял свят. 

Посещението на Стив Джеймс в България като културен пратеник е частично подпомогнато от Посолството на САЩ в България и Бюрото за образователни и културни въпроси на Държавния департамент. Културните пратеници са американски изпълнители или художници, занимаващи се с визуално изкуство, пътуващи извън родината си за работа с местни творци и студенти, за да изграждат и укрепват отношенията между американците и жителите на страната-домакин.

Останалите градове, в които китаристът ще свири безплатно, са Плевен и Пловдив. Стив Джеймс ще ръководи и семинари със студенти в София, Варна и Пловдив.