БЧК раздава храни по европейска програма
БЧК раздава храни по европейска програма / netinfo

В периода 13-28 август Българският червен кръст ще раздава хранителни продукти от втория транш на програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица". Бенефициенти по програмата са всички български граждани, получавали енергийни помощи от държавата през зимния период на 2008/2009 г.

По време на втория транш на 255 411 души в цялата страна ще бъдат раздадени общо 3 186 826 кг хранителни продукти, като всеки бенефициент ще получи по 3 кг брашно, 3 кг захар, 3 кг ориз и 3,200 кг макаронени изделия.

Във Варна пунктовете ще работят всеки работен ден от 8:30 до 12:30 часа в пенсионерските клубове в районите Младост, Одесос, Приморски, Аспарухово  и информационния център във Владиславово.

Програмата „Разпределяне на храни от интервенционните запаси на Европейския съюз на социално слаби лица" се финансира от Европейския фонд за гарантиране на земеделието, реализира се от БЧК със съдействието на местните власти и Регионалната инспекция за опазване и контрол на общественото здраве, а Държавен фонд „Земеделие" - Разплащателна агенция следи за изпълнението й.

Третият транш на програмата ще се осъществи в периода 12 октомври -6 ноември тази година.