Бавене на обществени поръчки е причината за оставката на Камов
Бавене на обществени поръчки е причината за оставката на Камов / Дарик Варна, архив

Забавянето в придвижването на обществени поръчки е причината за оставката на директора на общинското предприятие „Инвестиционна политика“ Константин Камов. Това обяви пред журналисти временният кмет Христо Бозов. Той допълни, че постът е свободен от вчера.

„Обществените поръчки се влачат с месеци, а някъде имаме една поръчка, която отива 10 месеца и резултатът е пак на точка нула“, коментира Бозов. Той допълни, че до около 30 дни трябва да излезе информация от вътрешния одит за начина на провеждане на поръчките, прозрачността, конкурентността и определени договори.

В най-близко време ще бъде определен човекът, който ще заеме мястото на Камов, каза още Бозов. Той посочи, че идеята за кадровите промени е постовете да се поемат отново от общински служители, за да има приемственост и да се използва възможността да продължат да изпълняват и досегашните си задължения, което ще спести средства на общината.

Бозов коментира и мотивите за отстраняването на шефа на дирекция „ Европейски програми и проекти“ Петър Радушев. Той обяви, че причините за оставката му са недостатъчната дейност, която е свършена по европроекти. Бозов все пак отчете, че в последно време има подобрение, но не скри разочарованието си от това, че Община Варна не се е справила в очаквания обем от работа.

Смяната на шефката на културната дирекция Станка Димитрова се е наложила, за да се даде по-голяма възможност за изява на екипа, които се занимава с кандидатурата на Варна за „Европейска културна столица  2019“. По думите на Бозов получаването на приза ще бъде една от най-важните цели на града през следващите месеци. От съществено значение е привличането на общественото внимание и подкрепа. Обявяването на Варна за европейска столица на културата е свързано с позитиви за икономическото развитие на морската столица и за туристическия сезон, смята временният кмет.