„Баските“ са в елита, биха Славия в 3-ия мач
„Баските“ са в елита, биха Славия в 3-ия мач / Добри Атанасов, архив

„Черно море БАСК“ се завърна триумфално в елита, след като в третия мач от финалната плейофна серия победи като гост „Славия“ с 3-1 гейма (25:16, 23:25, 25:22, 25:17) . Така с 2-1 победи възпитаниците на Юли Тупанков вече ще са част от Суперлигата през следващия сезон.

Ето подробности във bgvolleyball.com за развитието на мача в зала Панайто Пондалов:

Големият залог в мача си каза думата, като двата тима стартираха с напрежение, а първият гейм бе изпълнен с множество грешки от начален удар и за двете страни. След равенството 13:13, изведнъж домакините изпаднаха в „дупка“, която доведе до поредица от грешки. Гостите направиха серия от осем поредни точки, като поведоха с 21:13. Разликата бе достатъчна и те затвориха гейма в своя полза.

Във втората част Белите намериха себе си, като на свой ред започнаха да диктува играта, а публиката по трибуните се оживи.  След като водеше с 20:16 обаче, за втори път славистите допуснаха необясним срив, който доведе до стопяване на пасива им и равенство 20:20. Този път момчетата на Северин Димитров устояха до край, като надделяха във втората част и изравниха резултата 1:1 гейма.

Третата част бе истинска битка, изпълнена със страхотни обрати, а Черно море показа истински характер. На два пъти Славия поведе с разлика, съответно 5:2 и 15:11, на два пъти Черно море успя да стопи пасива си. След равенството 21:21, гостите  успяха да пробият посрещането на славистите, като отбелязаха три поредни точки и спечелиха гейма.

 

Това им даде криле и в четвъртата част момчетата на треньора Юли Тупанков стартираха с 6:1 и 8:3. До края на гейма Черно море удържаше всички атаки на съперника, като спечели крайната победа, а с това и шампионската титла във Висшата лига!