Багерите влизат в Максуда
Багерите влизат в Максуда / Дарик Варна, архив

Днес в „Максуда" ще бъдат съборени 4 къщи. Други 4 постройки ще бъдат бутнати в сряда, съобщи кметът на район „Младост" Христо Христов. Под негово ръководство, в ромската махала днес започва премахването на сградите общинска собственост, освидетелствани като опасни. В петък изтече срокът за доброволно напускане и изнасяне на вещите на самонастанилите се в тях хора.

Всеки момент ще започне събарянето на първата опасна къща. Имотът на ул."Страцин" е вече опразнен, но трябва да бъде спряно електрозахранването и водоподаването. Доскоро къщата е бил обитавана от над 20 души, разказаха съседи. Те определиха доскорошните обитатели на къщата като конфликтни хора, които създавали проблеми и вдигали шум в квартала.

Засега в района не се усеща никакво напрежение. Освен на „Страцин", ще бъдат съборени къщи и на улиците „Бяла черква" и „Черешово топче".

В сряда багерите ще са на ул. „Кап.Райчо". Обитателите на къщите за събаряне там все още не са се изнесли. Семействата се оплакаха, че ще останат на улицата, с малки деца и инвалиди. „Ще стане голяма беля", коментира пред репортер на Дарик един от тях.

Незаконните къщи в "Максуда", които попадат на територията на район "Младост", са над 200, посочи кметът Христов. Част от ромската махала обаче влиза и в границите на централния район "Одесос".

Очаквайте подробности!