Автомобил падна в река във Варненско
Автомобил падна в река във Варненско / Sofia Photo Agency, архив
Автомобил падна в река във Варненско
49494
Автомобил падна в река във Варненско
  • Автомобил падна в река във Варненско

Лек автомобил падна в река край с. Попович, общ. Бяла.  Пострадали са мъж и жена, които са без опасност за живота, съобщи за Дарик комисар Тихомир Тотев, шеф на областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението”.

Инцидентът е станал към обяд. Вероятно поради движение с несъобразена скорост водачът е загубил контрол и е паднал в реката. На двамата е оказана помощ от служба „Пожарна безопасност и защита на населението” в Бяла, както и от екипи на спешна помощ. Прегледани са от лекар, след което са били транспортирани до близкото село, където имат семейна къща. Мъжът, който е със сърдечно заболяване, е бил премръзнал и в шок от преживяното, уточни пред Дарик Мая Рашева, шеф на Областната спешна помощ.

От сутринта подчинените на комисар Тотев са отстранили 5 дървета, паднали по стария път от Варна за Бургас и в района на Златни пясъци, и 2 дървета около Община Варна.

Към момента в службата не са постъпвали сигнали за закъсали автомобили поради тежките зимни условия. „Имаше един сигнал на ул. „Христо Попович” за пропаднал лек автомобил в канализационна шахта, на която е откраднат капакът. Оказахме съдействие на човека. Автомобилът е изваден и си е потеглил”, уточни комисар Тотев.

Областната служба „Пожарна безопасност и защита на населението” разполага с 45 човека, които са на дежурство. „При необходимост можем да разчитаме на още 150 души свободен личен състав”, допълни комисар Тотев.