Автобусите по Битоля ще бъдат пуснати само експериментално
Автобусите по Битоля ще бъдат пуснати само експериментално / netinfo
Автобусните линии 3, 13 и 32 ще бъдат пуснати експериментално по улиците „Пирин” и „Битоля”, едва след това ще се решава дали промяната да бъде въведена официално, ако експериментът се окаже успешен. Това съобщи в ефира на Дарик Варна тази сутрин председателят на Общинския съвет Борислав Гуцанов.

Ако по тези две улици тръгнат автобуси, паяк ще разчиства неправилно паркирали автомобили от ул. „Битоля”, стана ясно вчера.

За да стане факт преминаването на градския транспорт по една от най-натоварените улици в града, Общинският съвет трябва да го гласува, поясни Гуцанов. За утрешната сесия обаче няма предвидена подобна точка в дневния ред.

Припомням, че новата организация на градския транспорт ще бъде въведена заради транспортната схема, която влиза в сила от 5 юли. Това съобщи вчера кметът Кирил Йорданов. Предвижда се улиците „Ген. Колев” и „Цар Асен” да станат еднопосочни.

Ул. ”Генерал Колев” ще стане еднопосочна в участъка между булевардите “Чаталджа” и “Сливница”, в посока центъра на града. Движението в обратната посока ще се извършва по ул. ”Цар Асен”. Целта на новата схема е облекчаване на трафика.

Обърнато в посока “Чаталджа” ще бъде и движението по ул. “Иван Драсов” и продължението й ул.”Генерал Киселов”. Еднопосочна в посока центъра ще стане и ул.”Раковски”, в участъка под ”Генерал Колев”. Транспортната реорганизация ще промени маршрута на автобусните линии с номера 3, 13, 32.

След въвеждане на промените ще бъдат разчистени всички коли от ”Цар Асен” и “Чаталджа”, където ще бъде забранено паркирането.