Арх. Вили Жечев: Жената е терра инкогнита
Арх. Вили Жечев: Жената е терра инкогнита / снимка: Dariknews.bg, архив
Арх. Вили Жечев: Жената е терра инкогнита
84955
Арх. Вили Жечев: Жената е терра инкогнита
  • Арх. Вили Жечев: Жената е терра инкогнита

Жената е многопластова – като биология, като мислене, като библейски произход ако щеш. Не можеш да осъзнаеш напълно жената и това е нейната сила, тя е терра инкогнита.

Така определи по-нежната половина на човечеството навръх женския празник 8-ми март арх. Вили Жечев, прочут варненски кавалер. В интервю пред Дарик архитектът разказа съкровени неща за отношението си към жените, към изневярата, към хомосексуализма, към силикона... И въпреки че дамският празник отмина, Ви предоставяме акценти от разговора ни с бившия зам.-кмет на Варна, но в качеството му на джентълмен и разбирач по „тънката част”... :)

На мен, старият джигит, ми е много приятно да видя пред себе си жена, която освен ум и визия, излъчва харизматичност и силно еротично излъчване...

Подобна жена притежава биологични качества, които ме карат да се съмнявам дали тя е вторичния продукт на човечеството. Не е ли тя подобреният продукт? Или дори първият? Кой е върховният индивид – съмнявам се това да е мъжът...

Мъжът е по-слабият индивид. Защото, ако жената го помилва на определено място, той е цяла нощ неин. Но ако помилва егото му, той е цял живот неин. И силни мъже с върхови постижения се превръщат след такава ласка в тесто. Ние, мъжете, страдаме от манията, че ние избираме жените. Няма такова нещо. На мен времето ми показа, че жените са тези, които избират.

Макар да изрази възхищение към нежния пол, бившият заместник на Кирил Йорданов отбеляза притеснението си, че съвременните жени не гледат с такава отговорност на майчинството, както е било преди години.

Българките са едни от най-красивите жени в света, смята Жечев. Той цитира проучване, според което дамите у нас използват най-малко козметика в сравнение с други нации, но въпреки това изглеждат добре до сериозна възраст. Архитектът не отхвърля изцяло пластичната хирургия, но е на мнение, че до нея трябва да се прибягва само, ако се налага и то от добри специалисти.

Има случаи, в които заради недостатъци във визията се налагат промени. Те са добре дошли, ако са направени от истински специалисти. Но когато стане самоцел, не е добре. Например на това да се подлагат 16-17-годишни момичета е ужасно.

В ефира на Дарик архитектът не пожела да отговори еднозначно на въпроса какво мисли за изневярата.

Жена ми може да слуша радио, а тя няма чувство за хумор, затова няма да бъда откровен. Всеки може да намери нишата, но каквото и да се случи на първо място е семейството. То не бива да пострада, трябва да се запази уважението. Ще цитирам моя дядо, който ми казваше така: „Моето момче, ако дадеш една пара на онази там в бардака, на жена си вкъщи после дай две.”

Венелин Жечев определи отношението си към хомосексуализма като „брутално агресивно“ и го нарече „заболяване“.

Познавам такива актьори, инженери и в други обществени сфери, но те не го демонстрират. Не приемам когато се превърне в реална обществено политическа позиция и подтиква младото поколение. Това е загуба на биологичен материал, поражда комплекси с исканите извращения като елементи на това държание.

По това как се отнасяме към жените, може да съдим за собствения си интелект и развитие. Жената е нашето огледало, ние всеки ден се оглеждаме в нея.

Какво още каза ах. Жечев за жените, чуйте в прикачения звуков файл.