Арестуваният Веселин Данов: “Невинен съм”
Арестуваният Веселин Данов: “Невинен съм” / netinfo
“Невинен съм". Това заяви Веселин Данов на влизане в съдебната палата, където в 13,30 часа започна заседание на Окръжния съд, на което ще бъде гледано искането на прокуратурата за постоянен арест на 54-годишния бизнесмен и общински съветник.

Данов определи като “пълни глупости” обвиненията, че държи проститутките в града. На въпрос кой е поръчал атаката срещу него, той отговори: "Тези, които държат този бизнес в града”.

Веселин Данов, синът му Христо/също общински съветник/ и още четирима мъже бяха задържани за 72 часа с прокурорско разпореждане. Баща и син Данови попаднаха в ареста след полицейска акция в петъчния следобед в офиса на заложна къща "ВИП" на бул. "Княз Борис I" 84. Собственик и управител на заложната къща е Веселин Данов. По време на акцията офисът е бил основно претърсен, иззети са били документи, пари и други евентуални доказателства.Освен офисa в центъра, по време на акцията в петък са били претърсени хотел “Паралакс” и апартамент в квартал “Бриз”, научи Дарик.

Имената на останалите задържани са Асен Живков, Ивайло Иванов, Симеон Симеонов и Петър Петров.

Мерките за неотклонение на шестимата в ще бъдат гледани при закрити врата, заради използваните при разследването специални разузнавателни средства.