Арестуваха  мъж, уличен в серия крупни кражби
Арестуваха мъж, уличен в серия крупни кражби / netinfo
Апелативният съд във Варна потвърди най-тежката процесуална мярка за принуда „задържане под стража” спрямо 32 годишния Бисер Иванов, задържан през юли тази година, след като е бил уличен в извършването на серия от крупни кражби. Въззивната инстанция отмени определение на Варненския окръжен съд от края на ноември, с което арестът на Бисер бе заменен с по-лека мярка за неотклонение „домашен арест”. Това съобщиха от пресслужбата на институцията.

На 16 ноември Бисер Иванов е обвинен в извършването на тежко по смисъла на закона престъпление - серия от кражби в особено големи размери. Според обвинението става дума за серия от 10 крупни кражби, извършени в рамките на една година. Размерът на кражбите поне на този етап от разследването възлиза на близо 500 000 лв. Разследването срещу Иванов и неговите съучастници продължава не само във Варна, но и в Разлог и София.

Събраните нови доказателства не са били готови в деня, в който първоинстанционният съд е изменил в по-лека мярката за неотклонение на Иванов. Тогава изводите на Варненския окръжен съд са били законосъобразни, но към днешна дата, след представянето на новите доказателства, въззивната инстанция счита, че законосъобразно ще бъде потвърждаването на първоначалния арест на Иванов.

Определението на Варненския апелативен съд не подлежи на обжалване.