/ ThinkStock/Getty Images
До задържането им се стигна след проведената завчера специализирана операция на варненската полиция
Окръжната прокуратура във Варна привлече, като обвиняеми и задържа за срок до 72 часа трима, държали в съучастие с цел разпространение кокаин, амфетамини и марихуана, съобщиха от обвинението.

В ареста са 40-годишният Мартин Е., по-известен като Стрелеца, синът му – 21-годишният Мартин Е. и 40-годишният Светослав П., по прякор Фантата. Срещу тях прокуратурата ще внесе искане във Варненския окръжен съд за определяне на най-тежката мярка за процесуална принуда - задържане под стража.

Масови арести във Варна на наркодилъри

До установяването и предварителното задържане на тримата обвиняеми се стигна след проведената завчера специализирана операция на варненската полиция срещу разпространението на наркотици в морския град. При нея са били задържани 11 души, сред които и 3 жени. 

Претърсени са били жилища на пет адреса във Варна, както и автомобили, използвани от обвиняемите лица, които имали активна роля в разпространението на наркотици. В три от претърсените имоти и един автомобил са намерени и иззети близо 300 грама кокаин, 142 грама амфетамини и малко над 50 грама марихуана. 

Иззети при операцията са и електронни везни, над 4000 лева и 1000 евро и 17 мобилни телефона само от тримата обвиняеми. 

Изправят пред съда наркодилър, хванат с амфетамини

Мартин Стрелеца е осъждан като участник в организирана престъпна група за извършване на различни престъпления в големия процес през 2009 г., когато Окръжната прокуратура във Варна предаде на съд 24 лица.

19 от тях сключиха споразумения с прокуратурата, които са били одобрени от съда. Един от тях е бил и Мартин Стрелеца, който тогава признал вината си за участие в организираната престъпна група и приел наказание 3 години лишаване от свобода с 5-годишен изпитателен срок. 

Работата по доказването на престъпната дейност на тримата наркоразпространители продължава.  

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК