Арест за двама, разбивали и обирали автомобили
Арест за двама, разбивали и обирали автомобили / Sofia Photo Agency, архив

Мерки за неотклонение “задържане под стража” наложи Районният съд на двама младежи, привлечени като обвиняеми за кражба и опит за кражба в съучастие.

Спрямо 25-годишния В.М. и 23-год. Л.В. са предявени обвинения, че през нощта на 6-ти март тази година, чрез разбиване на стъкло на лек автомобил „Мерцедес“, паркиран на открито паркомясто в централната градска част, са отнели и направили опит да отнемат чужди движими вещи /сред които маратонки, часовници и очила/. Единият от обвиняемите е заловен от полицейски патрул на място при самото извършване на деянието, а другият – впоследствие, с част от откраднатите вещи.

По отношение на В.М. деянията се явяват извършени в условията на опасен рецидив, като предвиденото в закона наказание за подобно престъпление е лишаване от свобода за срок от 3 до 15 години. Той е осъждан, с 12 влезли в сила присъди за посегателства срещу собствеността на гражданите, като само преди около два месеца е бил условно предсрочно освободен от затвора от изтърпяване на поредното си наказание. По отношение на другия обвиняем - 23-год. Л.В., деянието се явява извършено при повторност.  Той също е осъждан за кражби и при него са налице данни за липса на постоянно местоживеене.

Определенията по мерките за неотклонение подлежат на обжалване в 3-дневен срок.