Арест за двама клошари, убили и ограбили трети
Арест за двама клошари, убили и ограбили трети / netinfo
Иван Николов на 31 години и 43-годишният Георги Стоянов, уличени в убийството на клошар, открит мъртъв миналата седмица в хотел "Черно море" във Варна, от днес са с постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража", определена от Варненския окръжен съд. Това съобщиха от пресслужбата на съда.

Двамата мъже са привлечени като обвиняеми по дознание на Областната дирекция на полицията за извършено в съучастие тежко умишлено престъпление - грабеж, придружен с убийство.

Трупът на 55 годишния мъж бил открит на 27 септември на един от етажите на хотела. Както по тялото, така и по главата на мъжа са били открити множество контузни рани. Часове по-късно полицията задържа Иван и Георги, които също са клошари.

Макар и на първоначален етап от разследването съдът намира, че са събрани достатъчно доказателства, които водят до обосновано предположение, че мъжете са автори на грабежа и убийството на 55 годишния клошар. За такова престъпление законът предвижда наказание от 15 до 20 години затвор, доживотна присъда или доживотен затвор без право на замяна.

Както Иван, така и Георги отричат да са извършили престъпленията. Те са клошари и вече са осъждани за други престъпления от общ характер, което води съда до извода, че ако са на свобода двамата може да се укрият или да извършат други престъпления.

Ако обжалват ареста, определен им днес от ВОС, ще се явят пред апелативния съд на 9-ти този месец.