/ снимки: Дарик Варна
Анита Мейзер отново влиза в съдебната зала. Пред Варненския апелативен съд днес тя ще обжалва присъдата си от 3 години затвор за убийство по непредпазливост на съпруга й Николай Димов и за предлагане на подкуп от 30 000 евро на разследващ полицай. На първа инстанция миската се призна за виновна и процесът протече по съкратената процедура.  

Анита Мейзер през сълзи се призна за виновна, ще лежи в затвора (ОБЗОР)

39-годишният културист Николай е искал да впечатли работодатели от Панама и Колумбия като запише клип, в който демонстрира своята сила. В нощта на 13 срещу 14 август 2016 той решил да направи експеримента в семейното жилище в местността Евксиноград. 

Мейзер към сестрата на Николай: Намери ме, ще чуеш тайни (СНИМКИ)

Николай легнал на масажната маса и поискал от Анита да му сложи две „свински опашки” на краката, една на ръцете зад гърба му и две на врата. За последните настоял да бъдат стегнати допълнително, но при опита да се освободи от тях, примката се затегнала допълнително и го задушила.

168 часа

Мейзер безуспешно се опитала изнесе в сак тялото от апартамента. После решила да си създаде алиби, че не е била в апартамента при настъпването на смъртта на Николай, като отиде да пазарува в магазин и на бензиностанция с видеокамери.

Dariknews.bg, архив

След прибирането си в апартамента се обадила в полицията, заявявайки, че е готова да си плати, за да не се разчуе историята. След отвеждането й за разпит тя предложила на полицая Веселин Радве подкуп от 10 000 евро, после – 20 000 евро, а накрая вдигнала сумата до 30 000 евро.

netinfo

Присъдата на Мейзер беше произнесена от Варненския окръжен съд малко пред Коледа, а месец по-късно тя поиска да бъде пусната под домашен арест заради влошено здравословно състояние. Магистратите обаче отхвърлиха молбата й с мотива, че може да се укрие, тъй като притежава американски паспорт.

Болната Мейзер остава в затвора заради американски паспорт (СНИМКИ)

В седмиците преди началото на процеса на втора инстанция адвокатът на миската Петър Чалъмов коментира пред медии, че обвинението за подкуп не е доказано и въобще не е правено подобно предложение от неговата клиентка към разследващия полицай. Очакванията са защитата да поиска процесът да бъде върнат за ново разглеждане.     

Dariknews.bg

Анита Мейзер изтърпява наказанието си в Сливенския затвор, където наскоро празнува своя 53-ти рожден ден.