Анализ сочи слабости при снегопочистването
Анализ сочи слабости при снегопочистването / Darik Varna

Анализът от влошаването на атмосферните условия на 19-ти и 20-ти януари е показал редица слабости в организацията по снегопочистването на пътната мрежа в областта. Това е станало ясно след заседание на Областния щаб за координация, на което е разгледана дейността на органите по защита на населението при бедствия и аварии, във връзка с влошената метеорологична обстановка в областта, породена от обилния снеговалеж и снегонавявания.

В тази връзка областният управител Данчо Симеонов е изпратил писма до кметовете във Варненско и до директора на Областно пътно управление Гергина Дончева с искане да му бъде предоставена информация до 15.00 часа утре за броя на машините, взели участие  в снегопочистването,  почистените  пътища в километри, време на излизане на техниката и продължителност на снегопочистването.

Областният иска да получи информация и за  използваната техника от други юридически лица в снегопочистването, извън списъка на фирмите с които има сключен договор, както и за броя на закъсалите автомобили и организацията по снабдяване с ток, вода и хранителни продукти.