Ало измамници откраднаха близо 6000 лв. от 77-годишна баба
Ало измамници откраднаха близо 6000 лв. от 77-годишна баба / Dariknews.bg, архив

Телефонни измамници ограбиха 77-годишна варненка, след като тя отказала да ги пусне в дома си. Наглата кражба е станала в петък, след като по обяд по телефона й позвънил непознат, който се представил за неин роднина, който живее в чужбина. Обяснил й, че изпраща колет в България, при получаването на който обаче тя трябва да плати 1800 евро.

Няколко часа по-късно двама непознати мъже позвънили на вратата на дома й. Тя отворила, а те й обяснили, че й носят колет от чужбина и трябва да бъде заплатена сумата от 1800 евро, за да й бъде предаден.

Жената отказала да даде парите и се опитала да затвори и заключи вратата. Непознатите обаче я изблъскали назад, влезли в дома й, съборили я на земята и успели да й задигнат всички скътани пари - 5900 лв., прибрани в гардероб в една от стаите.

По случая е образувано досъдебно производство, материалите са докладвани на дежурен прокурор от Районна прокуратура – Варна. Работата по случая продължава. Трябва да се изясни дали жената сама им е посочила адреса си или те са го намерили сами.