Алкохолът уби отвлечената Галя
Алкохолът уби отвлечената Галя / Варна утре

Галя Манджукова, съпруга на собственика на клуб "Версай" Боби Манджуков, е починала вчера от усложнения след цироза, научи Varnautre.bg.

34-годишната Галя стана известна преди 9 години, когато - на 9 декември 2003-а, беше отвлечена на ул."13-а" вЕвксиноград. Докато се прибирала към дома си, маскирани мъже препречили пътя на колата й, разбили прозореца и я измъкнали навън. След това я натоварили в друга кола и отпътували в неизвестна посока. За бременната в 4-я месец жена беше поискан откуп от 1 млн. лева. Галя бе върната в дома си след 17 дни, след като размерът на откупа бе намален на $50 000.

На 14 януари тази година младата жена била докарана от Бърза помощ с високи стойности на кръвната захар вследствие на погълнато голямо количество алкохол. После била приета на лечение в гастроентерологията на Терапията. На 28-и вечерта състоянието й се влошило и лекарите констатирали перфорация на язва на дванайсетопръстника. Галя била оперирана по спешност, но 30 минути след полунощ във вторник издъхнала в реанимацията. Според лекарите състоянието й е вследствие на цирозата - черният й дроб спрял да функционира, а това увредило и други органи.

Преди десетина години Галя, тогава Пеева, е служителка във веригата от чейнджбюра на Манджуков. По-късно момичето от "Владиславово" става дясната му ръка в бизнеса, а скоро след това и негова жена. Пет месеца след отвличането се ражда дъщеря им.

Няколко години след отвличането двамата се разделят. Според техни приятели причина за това станали редовните злоупотреби на Галя с алкохола и антидепресантите. Проблемът се задълбочил след като при катастрофа загинала сестра й.

Манджукова е завършила 4-а езикова гимназия, после право в Техническия университет. Допреди година и половина е била съдружник в адвокатска кантора. В същото време продължавала да върти едно от чейнджбюрата, оставено й от Манджуков след раздялата.

За малката най-често се грижели родителите на Галя и майката на Борислав.

Той самият беше арестуван неотдавна в София в акция, наречена „Цигараджии”. Според обвинението той е част от организирана престъпна група, занимаваща се с нелегален трафик на цигари - над 22 000 000 къса през 2011 год. и 8 милиона лева щети за държавния бюджет.

След като започва с чейндж бюро и заложна къща Манджуков наема някогашните подземни складове на магазините на "Лазур" по бул. "Владислав" и на ъгъла с ул. „Георги Бенковски” прави култовото заведение „Булгари”, сега „Версай”.

Междувременно продължава да отпуска големи кредити, обезпечени с апетитни недвижими имоти на физически лица чрез заложната си къща. Според друго разследване срещу него Манджуков е свързван с източване на милиони чрез ДДС измами. Според Блиц, малко преди ареста му, той е трябвало да бъде обвинен за източване на ДДС в размер на 150 000 лева при фиктивни сделки със зърно.