"За периода 21-27 октомври във Варненско са поставени 10 682 дози ваксини срещу COVID-19", съобщи пред журналисти директорът на РЗИ д-р Дочка Михайлова.

Близо 1000 варненци са преминали през COVID зоните

Тя уточни, че и през предстоящите почивни дни ще има изнесени ваксинационни пунктове пред два от магазините на големите търговски вериги.

В момента в болниците има 160 свободни легла за пациенти, заразени с коронавирус, допълни Михайлова. По думите й само 6 от тях са интензивни. Общият брой на разкритите легла в региона, е 644.

Директорът на РЗИ допълни, че вече е сключен договор с 11 лаборатории, които извършват бързи антигенни тестове на цени до 10 лева и с издаване на сертификат за 48 часа. В близките дни споразумения ще имат още две лаборатории.

Актуално работно време на COVID зоните във варненските ДКЦ-та

Във всички общини в региона ситуацията се влошава, допълни областният управител Марио Смърков. Той уточни, че само в две - Аврен и Ветрино, броят на заразените все още е под 500 на 100 000 души.

Смърков посочи, че предстои да свика кризисния щаб, като на заседанието трябва да бъде решено как да се затегне контролът върху спазването на противоепидемичните мерки.
БТА