Аксаково бори кризата с чужди партньори и европари
Аксаково бори кризата с чужди партньори и европари / netinfo

23 млн. лв. европари е привлякла община Аксаково по оперативни програми. Това съобщи във варненското Дарик кафе кметът на общината инж. Атанас Стоилов. Повод за тази равнодметка е навършването на 10 години от встъпването му в длъжнаст като градоначалник. С тези средства градът е успял да подобри инфраструктурата си, да ремонтира и обзаведе модерно училища и детски градини. Изграден е нов пътен участък между селата Игнатиево и Слънчево.

По време на управлението на Стоилов община Аксаково е разширила територията си с близо 10 хил. декара. Интерес да инвестират в града имат български, италиански, испански и немски фирми, посочи градоначалникът. Международното партньорство и побратимяването с чужди градове Атанас Стоилов определи като антикризисна мярка. Според него Аксаково привлича инвеститорите с надеждното партньорство на местната администрация, доброто разположение на града и качественото обслужване.

Кметът посочи изтичащата вече 2009-та година като най-трудна в цялото си управление. „Най-важната цел за момента е успешното приключване на този мандат”. Така инженерът отговори на въпроса мисли ли да се кандидатира за четвърти кметски мандат.