Адвокатите на Данов са били допуснати в ареста чак в 13 часа днес
Адвокатите на Данов са били допуснати в ареста чак в 13 часа днес / netinfo
Адвокатите на задържания вчера варненски общински съветник и бизнесмен Веселин Данов са били допуснати при него чак в 13.00ч. днес, 19 часа след акцията в офиса му, споделиха за Дарик близки до семейството. Тази вечер изтича срокът на задържането на Данов. Това е и срокът, в който на Данов трябва да му бъде предявено обвинение. Ако това не се случи, Данов ще остане в ареста, най-вероятно до понеделник, когато ще му бъде гледана мярката за неотклонение. Адвокати на Веселин Данов са Георги Аврамов и Иван Томов.

Веселин Данов бе задържан вчера за 24 часа с полицейска заповед след специализирана акция в заложната му къща „ВИП” на бул. “Княз Борис” №84 във Варна. В офиса са били секретарката му, съпругата и синът му, както и приятел на Данов младши. Христо Данов също е бил задържан.

Поводът за вчерашните действия на полицията е образувано от Окръжна прокуратура – Варна досъдебно производство за документиране на организирана престъпна дейност. Става дума за склоняване към проституция, свързана с трафик на хора с цел получаване на облаги от тази дейност.