Адмирал Лили Иванова: Обичам Варна!
Адмирал Лили Иванова: Обичам Варна! / netinfo

„Обичам Варна. За мен това е най-чистият, най-прекрасният, най-красивият град". Това сподели Лили Иванова по време на церемония, на която гранддамата на българската музика бе отличена с Почетен знак с лента на кмета на Варна.

Неостаряващата естрадна прима бе отличена със званието „Достойна варненка" и почетна лента от асоциацията „Да съхраним жената". Отличието е за цялостното й творчество, приноса й в развитието на българската култура и музика, и осъществяване на естетическия идеал на поколения българи.

Дамска адмиралска шапка, специално ушита за нея, певицата получи като подарък от контраадмирал Пламен Манушев, началник на Щаба по подготовката на Военноморските сили. „През 1995 г. на Морска гара Варна бяхме заедно с Лили Иванова на кораб на Шести американски флот. Тогава тя пожела такава шапка. Връчваме й я, защото за нас тя е адмиралът на българската попмузика", обясни контраадмирал Манушев.

„Това ме прави невероятно щастлива, тъй като получавам едно невероятно уважение. Мисля, че ние българите трябва все пак да се научим на уважение и да уважаваме нашите идоли. Защото в един народ трябва да има идоли", заяви популярната певица.

Лили Иванова разкри, че с течение на времето ще прекарва все повече време във Варна. В морската столица певицата има малък апартамент и винаги, когато няма ангажименти, идва край морето.

По време на концерта на Лили Иванова тази вечер в Зала 1 на Фестивалния комплекс ще прозвучат много нови песни. „Няма да ви разочаровам", обеща изпълнителката на „Детелини" и „Ветрове".