60 варненци блокирани от сняг на „Копривките”
60 варненци блокирани от сняг на „Копривките” / netinfo
Около 60 деца от Варна са престояли повече от час на пътя в местността „Копривките” над Пловдив, блокирани от 35 сантиметровия сняг, който вали от снощи. Децата са били принудени да ходят пеша и да пренасят на ръце багажа си до хотела около километър и половина.

Иван Джостов, случаен клиент на хотела и бивш военен от армията, е помогнал на учениците и техните ръководители за пренасянето. Джостов е звънял няколко пъти до кметството в Куклен, от където му е отказана помощ с въпроса „ Вие плащали ли сте си данък смет”. От управата на хотел “Копривките”, където децата са дошли на лагер, също са се обаждали в кметството още в 7.30 часа и по-късно, но от там на няколко пъти са им обещавали помощ, която все още не е пристигнала.

От кметство Куклен, отговарящи за сметопочистването на този пътен участък, отговориха за Дарик радио, че нямат информация за закъсали на пътя деца и не им е искана помощ. Зам. кметът Юксел Расим дори се закани , че ако от хижите не са доволни, цитирам ”ще обърнем тоягата”, защото „хем искат да не плащат данък смет, хем искат да ги чистят”.