500 бона иска „Холдинг Варна” от СОПА
500 бона иска „Холдинг Варна” от СОПА / netinfo

500 хил. лева обезщетение иска „Холдинг Варна” от Сдружението за оптимизиране на правосъдието и администрацията (СОПА) за причинени имуществени вреди. Сумата трябва да бъде изплатена в 7-дневен срок. В противен случай дружеството, изпълнител на проекта „Алея първа”, ще си търси парите по съдебен ред.

В нотариална покана, подписана от изпълнителните директори на холдинга Ивелина Кънчева-Шабан и Милчо Близнаков, дружеството обвинява СОПА в "клеветнически публикации и изявления до медии и държавни и общински органи и учреждения, неоснователни искания, с които вреди и уронва престижа и бизнес репутацията както на "Холдинг Варна", така и на неговите акционери и членове на Управителния и Надзорния съвет".

От дружеството твърдят, че заради неправителствената организация са претърпели  огромни щети, сред които забавяне на решения, прекратяване и оттегляне на вече сключени  договори, които към момента са надхвърлили сумата от половин милион лева. Затова освен обезщетението от 500 хил. лева дружеството иска от СОПА да преустанови всичките си действия, насочени срещу „Холдинг  Варна”.