40 екипажа и 250 участници в ’XII-та Международна регата Cor Caroli - Bavaria Yachts”
40 екипажа и 250 участници в ’XII-та Международна регата Cor Caroli - Bavaria Yachts” / снимка: Добри Атанасов
40 екипажа и 250 участници в ’XII-та Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts”.
55815
40 екипажа и 250 участници в ’XII-та Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts”.
  • 40 екипажа и 250 участници в ’XII-та Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts”.

40 са екипажите и 250 участниците в ’XII-та Международна регата "Cor Caroli - Bavaria Yachts”. 16 са яхтите в клас IRC, а 24 в рали. Участие в надпреварата, която ще продължи до 14 август между Варна, Созопол и Балчик вземат състезатели от Украйна, Беларус и Русия. По традиция регатата се организира от фондация „Кор Кароли” и Яхт-клуб „Бавария яхтс”, като от тази година се подкрепя от генералния спонсор LEXUS.

В тазгодишното издание за 12-та поредна година е събран елитът на ветроходството и очакванията на публиката са за екстремни емоции, които са запазената марка на регатата, създадена в памет на капитан Георги Георгиев - първият българин, извършил сам околосветско плаване с ветроходна яхта. Тази година се навършват точно 35 години от подвига на капитан Георги Георгиев, който прекосява земното кълбо за рекордно краткото време от 201 дена, 21 часа и 36 минути и влиза с това свое постижение в „Книгата на рекордите Гинес”. Постижение, повторено от мнозина, но яхтата Кор Кароли и Капитан Георги Георгиев са първите в България. Сила на духа и любов към морето, на които малцина са способни.

Чуйте още подробности около тазгодишното издание на регатата от един от организаторите й Станислав Викторов, който ще се включи в нея и като състезател: