4-годишният Стефан вече яде супи
4-годишният Стефан вече яде супи / Височината, от която е паднал малкият Стефан. © снимка: Impact Press Group

Състоянието на малкия Стефан, който падна от 10-метрова височина във варненски мол, с всеки изминал ден се подобрява. Детето вече пие вода и яде водниста храна, каза пред Дарик проф. Дико Бошнаков, зам.-шеф на болница „Св. Анна”.

„Мозъчната му дейност работи. Коремът му е добре, дренажите са свалени. Движи си ръцете и краката. Надяваме се в рамките на 10 дни да започне да сяда, а след това да става и да ходи”, добави професорът.

Единственото притеснение за лекарите е белият дроб на детето, който беше силно засегнат след падането.  На направената рентгенова снимка се вижда малък излив, но специалистите вярват, че Стефчо ще може да се пребори и с него.

4-годишният пациент остава в реанимацията на лечебното заведение. Днес е бил преместен в друга стая, където ще може да бъде заедно с майка си.

Момчето на 20 август падна от около 10 метра височина, след като е било повлечено от ескалатор във варненски мол. Стефан Маринов е бил оставен от родителите си в детски развлекателен център в търговския комплекс, но е успял да напусне сам помещението.