25 варненци декларираха доходите си за 2010 година
25 варненци декларираха доходите си за 2010 година / Darikfinance.bg

25 варненци са декларирали доходите си за 2010 година пред приходната агенция във Варна. Най-нетърпеливи са били двама наемодатели, които 10 минути след отварянето на гишетата в териториалната дирекция, са побързали да декларират доходите си от наем през миналата година и да внесат дължимия данък. 12 са юридическите лица, които са декларирали доходите си в първия работен ден на годината.

От НАП Варна напомнят, че доходите си за 2010 година трябва да декларира всеки, който е получил такива по извънтрудови правоотношения. Работилите по граждански договор през 2010 година също подават годишна декларация, независимо от размера на получените хонорари или възнаграждения. До края на април годишна данъчна декларация подават и лицата, които през изминалата година са упражнявали дейност, облагана с патентен данък, земеделските производители, а така също и тези, които са получили доходи от доброволно осигуряване или застраховане, дивиденти и ликвидационни дялове от източник в чужбина.

Чуждестранните физически и юридически лица, регистрирани в НАП Варна, също трябва да подадат годишни декларации за доходите си през 2010 година. До средата на миналия декември над 4400 чуждестранни физически лица са се регистрирали в НАП Варна и са внесли дължим данък в размер на 527 000 лева. Внесеният данък през изминалата година от чуждестранните юридически лица, регистрирани в териториалната дирекция, е над 1 300 000 лева.