23 машини чистили улиците цяла нощ
23 машини чистили улиците цяла нощ / netinfo

Почистването на улиците във Варна е продължило през цялата нощ, като екипите на трите снегопочистващи фирми са отделили внимание и на разширяване на уличните платна и почистването на кръстовищата. Това съобщиха от общинската администрация. В 05.30 часа тази сутрин са били осигурени маршрутите на всички линии на градския транспорт. През нощта по улиците са работили между 20 и 23 машини.

В районите са предоставени 8 машини за почистване на подходите към училища, детски и здравни заведения и междублокови пространства. По данни на диспечера на ВиК райони без вода няма, с изключение на част от с. Каменар, където още снощи е решен проблемът с електрозахранването. В момента затруднения с тока има в района на ж.к. „Изгрев” поради авария в два трафопоста.

Спешната  медицинска помощ през нощта се е  отзовала на 12 повиквания. Високопроходимите  машини на клуба „Крейзи фокс”  в 08.30 сутринта ще бъдат пред общината, за да получат информация за адресите, на които ще  за разнасят на храна на домашния социален патронаж.

Кметът  на Варна снощи е разговарял с  Валентин Спасов – от организацията  на хлебопекарите. Изяснено е било ,че малките магазини няма да останат  без хляб, тъй като ще се снабдяват от голям хипермаркет, който ще бъде зареждан.