23-годишен потроши кола, след като я открадна и подкара пиян
23-годишен потроши кола, след като я открадна и подкара пиян / снимка: Sofia photo agency, архив

23-годишен младеж бе осъден условно за противозаконно отнемане на чужда кола и последвала повреда по нея, съобщиха от Варненския районен съд.

Деянието е извършено на 27 ноември миналата година. В нетрезво състояние подсъдимият минал през паркинг на търговска верига в централната градска част и забелязал автомобил „Рено" с оставени ключове на контактното табло. Младежът веднага го привел в движение, като при маневриране на излизане, вследствие занижените му от алкохола шофьорски умения, ударил странично автомобила в стена край бариерата на паркинга. От удара се огънал предния капак и калник, счупили се фар, мигач и радиаторна маска, но младежът продължил да шофира и избягал от местопроизшествието.

Десет дни по-късно Атанасов, отново в пияно състояние, бил засечен да управлява чуждата кола в квартал „Трошево". Сигнал за неадекватното му поведение като водач подал случаен гражданин, след което пристигналите на място полицаи при тест с дрегер установили алкохолна концентрация от 2,35 промила.

Противозаконно отнетата чужда кола е на стойност около 800 лева, а причинената вреда е за близо 200 лева.

23-годищният Атанасов е неосъждан. За конкретното деяние, след постигнато в съдебна зала споразумение и възстановяване на причинените щети, му беше наложено наказание от 8 месеца лишаване от свобода, чието изтърпяване се отлага с изпитателен срок от 3 години. Съдебният акт е окончателен.