/ Снимка: Дарик, архив
21-годишен младеж от Варна беше признат за виновен, след като беше обвинен в хулиганство. Това съобщават от пресслужбата на Районния съд в града.

Случаят е от 8-ми декември миналата година. Рано сутринта подсъдимият управлявал лек автомобил по бул. „Христо Ботев“ във Варна. Непосредствено преди да се качи на Аспаруховия мост в посока към едноименния квартал, друг водач на автомобил, включващ се в движението от ул. „Девня“, му отнема предимството, като го принудил рязко да натисне спирачки.

Ядосан, подсъдимият го застигнал с колата си още на моста, опитал да го засече и да го накара принудително да спре. Това не се случило и подсъдимият целенасочено продължил да следва другия автомобил, а междувременно подал и сигнал на тел. 112 за отнетото предимство.

В кв.“Аспарухово“ двете коли спрели. 21-годишният младеж излязъл от колата и на открито, в присъствието на очевидци, отправил на няколко пъти обиди и псувни към другия водач, като му нанесъл няколко удара с ръце и с крака. Той не е осъждан досега.

По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, Районен съд – Варна му наложи административно наказание – глоба в размер на 1000 лева. Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.