Един от реализираните проекти на Esteo. Към момента артистът с този псевдоним е втори в онлайн гласуването
Един от реализираните проекти на Esteo. Към момента артистът с този псевдоним е втори в онлайн гласуването / artairportchallenge.com
20 екипа се борят за гласа на публиката и за номинация да участват в графити конкурса, който летище Варна обяви за да даде нов облик на една от сградите си.

Гласуването за наградата “Изборът на публиката” става чрез създадената за целта интернет страницата и всеки желаещ може да подкрепи кандидатствалите автори до 14 януари. Любимецът на публиката ще получи шанс автоматично да премине към втория етап на конкурса и да представи авторски проект за летищната сграда.
 
От летище Варна вече може да се лети до Брюксел

От всички кандидатствали, индивидуално или в група, пет екипа ще бъдат избрани да представят авторски проект и от тях, един ще има възможност да осъществи проекта си на пролет.

Петимата автори ще бъдат излъчени чрез жури и ще получат хонорар от 1000 лева за изготвяне на проекта. Организаторите осигуряват всички нужни материали за изготвяне на визуалните предложения, а финалистът ще получи 8500 лева за изпълнение на проекта.
 
Двуцифрен ръст на пътниците на Летище Варна

Избраната за изрисуване сграда е строена през 70-те години на миналия век. Представлява двуетажна масивна сграда изпълнена по смесен начин – монолитно и със сглобяеми стоманобетонови елементи. 

С преобразяването на зданието, летището ще се сдобие с едромащабно произведение на изкуството, което ще приобщи хора от различни култури и възрастови групи. То ще е видимо от страната на магистрала “Хемус”.