/ ThinkStock/Getty Images
18-годишният Марин Н. ще търпи наказание една година и два месеца лишаване от свобода при общ режим, след като се призна за виновен за кражба на чужди вещи и теглене на пари от чужда дебитна карта и сключи споразумение с Окръжната прокуратура във Варна, което е било одобрено от Варненския окръжен съд, съобщиха от пресцентъра на Апелативна прокуратура – Варна. С отделно определение на съда по предложение на прокуратурата му е била приведена в изпълнение и предходна присъда, в чийто изпитателен срок е извършил деянията, за които днес бе осъден.

През ноември миналата година подсъдимият видял на крайбрежната алея във Варна паркиран автомобил, чието стъкло не било плътно затворено. В колата спели момче и момиче. Марин проврял ръката си и успял да вземе мобилен телефон и раница.

В раницата открил дебитна карта, чийто ПИН-код бил записан на листче. Направил няколко опита да изтегли пари в брой от картата. След това платил покупки в магазин, но тъй като надхвърлил лимита за безконтактно плащане, се наложило да плати на два пъти. Общата стойност на отнетите вещи на момчето и момичето е 439 лева.

Одобреното от съда споразумение е със сила на присъда и не подлежи на обжалване.