БРИЗ 2017
БРИЗ 2017 / ВМС
Националното военноморско учение с международно участие „Бриз 2017“ започва днес във Варна. Началото ще бъде дадено с посрещане във Варненския залив на участващите сили – 20 бойни и спомагателни кораба и катери, една подводница, 4 самолета и 2 вертолета. 

БРИЗ 2017
ВМС

От българска страна се включват 13 кораба и спомагателни катери, два самолета Су-25 на ВВС и два хеликоптера. Чуждите кораби ще са 7 – от Румъния, Гърция и Турция. Турска е и подводницата. САЩ и Турция ще се включат с по един патрулен самолет, разкриха от ръководството на родните ВМС.

БРИЗ 2017
ВМС

В учението ще участват над 1700 военнослужещи от военноморските сили на България, Великобритания, Гърция, Италия, Полша, Румъния, САЩ, Турция,  Втората постоянна група кораби на НАТО от силите за отговор на Алианса, както и 83 души от 21 държавни организации, институции и ведомства от 4 министерства, местни органи на управление, неправителствени и частни организации.

БРИЗ 2017
ВМС

Учението е планирано, ще се проведе в периода 14 - 23 юли и ще се ръководи съгласно стандартите и процедурите на НАТО. То се провежда в териториалното море, прилежащата зона и изключителната икономическа зона на Република България и в полигони, уточняват от военното министерство.

БРИЗ 2017
ВМС