№15 Неков побеждава Станишев в 7 варненски общини
№15 Неков побеждава Станишев в 7 варненски общини / Снимката е от личния му профил във Фейсбук

Кандидатът за евродепутат от листата на Коалиция за България под номер 15 - Момчил Неков е събрал във Варненско преференциален вот почти колкото лидера на партията и водач на листата Сергей Станишев.

Справка в резултатите от евровота в областта показва, че за 27-годишния силистренец преференциално са гласували 1759 души, при 1816 гласа за лидера Станишев.

Варна е една от трите области с най-много като брой гласове за Момчил Неков. Повече гласове за 27-годишния кандидат за член на Европейския парламент има натрупани само в областите Плевен (1793 гласа) и Монтана (1774), се посочва в писмо на БСП до медиите. В писмото е приложена справка от ЦИК за преференциите за Момчил Неков.

С предимство за младия социалист в морската столица са гласували 693 избиратели, като само Станишев има повече преференции (1015). Неков изпреварва по гласове Илияна Йотова (590),Георги Пирински (558) и варненеца Николай Джагаров (215).

Момчил Неков обаче е най-предпочитан за евродепутат от лидера на БСП в 7 общини - Аврен, Аксаково, Ветрино, Вълчи дол, Долни чифлик, Девня и Дългопол. Най-фрапираща е разликата със Станишев в община Ветрино - 72 преференции за Неков към 24 за Станишев.