/ ThinkStock/Getty Images
Писмото било от данъчната администрация, съдържащо решение по ревизионен акт
С глоба в размер на 1000 лева бе наказан куриер, недоставил писмо до адресат, информират от пресслужбата на Районния съд във Варна.

Болногледачка задигна картите на болен мъж и му изтегли пенсията

Случаят е от 10  август 2016 година. 54-годишният мъж, извършващ разнос на пратки по договор с куриерска фирма, трябвало да достави до адрес на получател писмо от данъчната администрация, съдържащо решение по ревизионен акт.  

Без да отиде на адреса и връчи пратката лично на получателя срещу подпис, куриерът собственоръчно изписал имената му, датата, час на предаване и положил подпис вместо  него в протокола и известието за доставка, с които се отчитал пред куриерската фирма и доказвал прекратяването на задължението за връчване.

По този начин, със съставянето на неистински частни документи, 54-годишният мъж извършил документно престъпление, наказуемо според Наказателния кодекс.  

Мъж обра къщата на братовчедката си 

54-годишният мъж е неосъждан досега и от деянието не са причинени имуществени вреди. По внесено от прокуратурата постановление с предложение за освобождаване от наказателна отговорност, Районният съд му наложи административно наказание глоба в размер на 1000 лева. 

Съдебното решение подлежи на обжалване в 15-дневен срок.

За още новини харесайте страницата ни във Facebook ТУК