100 000 души ЗА идеята на НДСВ Избори 2 в 1
100 000 души ЗА идеята на НДСВ Избори 2 в 1 / netinfo

100 000 гласа от цялата страна са събрали НДСВ при подписката “Избори 2 в 1”, която стартира в началото на месец февруари. Това съобщи във Варна жълтият депутат Деница Димитрова. Около 8 000 са гражданите от София, подкрепили инициативата. За провеждането на двата вота – парламентарния и за евродепутати в един ден, са около 9 000 души от област Варна. Очаква се на 4 март парламентарната група на НДСВ да внесе за разгледжане в Народното събрание промени в закона, които да позволят провеждането на изборите в един ден.

“Избори 2 в 1” е по-евтиният вариант, гарантиращ стабилност на следващата власт. Това каза областният координатор на НДСВ-Варна Венелин Дяков. “Бях ужасен от аргументите на опонентите на тази идея, които са и наши коалиционни партньори”, допълни той. Първата причина да се обявят против била, че “изборите са скъпи, но демокрацията ни е по-скъпа”. Вторият мотив е “бюлетината е сложна, избирателите ще се объркат”. Ако някой смята електората си за нискообразован, да го ограмоти, коментира Дяков.

Само преди седмица депутатът от НДСВ Анелия Атанасова заяви във Варна, че партията може да се коалира с дуга политическа сила на предстоящите избори. Колегата й Деница Димитрова обаче днес беше категорична, че жълтите се готвят за самостоятелно явяване и на двата вота.

Повече червени бузки и жълти бюлетини пожела областният координатор Венелин Дяков, защото обратното – жълти бузки и червени бюлетини не било особено здравословно.

Повече чуйте в прикачения файл!