/ iStock/Getty Images
В Търговищко е засечен водач, шофирал със 107 км/час, съобщиха от полицията след проведена специализирана полицейска операция за осигуряване на сигурно и безпроблемно пътуване по коледните и новогодишни празници, когато логично трафикът е по-интензивен.

Шофьор „прелетя“ със 124 км/ч в Цар Калоян

Именно това е и най-голямото констатирано превишаване на максимално допустимата скорост - от 47 км. Моторното превозно средство се е движело със 107 км/ч при ограничение на скоростта в участък от главния път София-Варна в община Търговище - в близост до спирка "Водоема" - до 60 км/ч.

Контролните органи са проверили по пътищата в областта 695 моторни-превозни средства и 782 граждани - водачи и пътници. За 10 дни са установени десет водачи, управлявали след употреба на алкохол.

При шестима установеният алкохол в издишания от тях въздух е между 0,5 и 1,2 промила. При други четирима дрегерът е отчел управление с над 1,2 промила алкохол в издишания въздух.

По тези четири случая са започнати бързи полицейски производства. Най-високата отчетена стойност на алкохол от проверените водачи е 2,16 промила. Полицейските служители са установили и един водач, шофирал под въздействието на наркотични вещества. И

Хванаха шофьори в автомобилно „състезание“ по пътя Кюстендил-София

здадени са осем заповеди за прилагане на принудителна административна мярка за управление след употреба на алкохол, и една - за управление след употреба на наркотични вещества.

За констатираните нарушения контролните органи са съставили 41 акта за установяване на административно нарушение по Закона за движение по пътищата и по Кодекса за застраховането, и са наложили 133 глоби по фиш.

В хода на акцията бе осъществяван и засилен контрол относно спазването на скоростните режими от водачите на МПС.
БТА