Тежка катастрофа затвори за часове пътя
Възстановено е движението по главния път София-Варна в района на Омуртаг.

Пътен инцидент с участието на два влекача затвори за часове участък от първокласния път на територията на област Търговище. Тежко е пострадал единият водач, информират от ОД на МВР в Търговище.

Катастрофата е станала около 8:00 часа. Правоспособен 61-годишен водач от Шумен, управлявайки в посока Варна-София влекач, при мокра пътна настилка е изгубил контрол над управлението.

Тежка катастрофа затвори пътя София-Варна край Омуртаг, има ранени (ВИДЕО)

Моторното превозно средство е навлязло в лентата за насрещно движение и се е блъснало в правомерно движещ се друг влекач, пътуващ в посока София-Варна, и управляван от 40-годишен правоспособен водач от Велико Търново.

В резултат на пътния инцидент водачът на влекача е настанен за лечение в интензивното отделение на МБАЛ-Търговище с тежка черепно-мозъчна травма и други наранявания, с опасност за живота му.

На другия шофьор е взета проба за евентуално наличие на алкохол, която е отрицателна. На пострадалия водач е взета кръвна проба за химическо изследване. По случая е образувано досъдебно производство.

Тъй като единият от влекачите вследствие удара е аварирал, заставайки напречно на пътното платно, до изтеглянето му с помощта на специализирана техника движението на МПС в участъка бе пренасочвано по обходни маршрути, като се регулираше от екипи на сектор "Пътна полиция" в ОД на МВР-Търговище и на Районно управление-Омуртаг.
БТА