/ iStock/Getty Images
Въвеждане на временни противоепидемични мерки на територията на област Търговище е решено на спешно заседание на Областния кризисен щаб за борба с коронавируса.

Заседанието е свикано от областния управител и председател на Щаба Станимир Парашкевов. 

По данни на Информационния портал, област Търговище е вече в  етап 1 от Националния план. В него за справяне с епидемията са разписани точно мерките, които се приемат и прилагат при преминаване на даден регион в следващ етап. Актуалната епидемична обстановка сочи, че заболеваемостта на 14-дневна база в областта се е покачила до над 150 души на 100 000 население към настоящия момент. Само за последните 14 дни общо заразените са 163. От тях 19 души са регистрирани днес, 28 юли.

Областният кризисен щаб предложи въвеждането на противоепидемични мерки, съобразени с тези, разписани в Националния план.  

Предложените противоепидемични мерки са заложени в заповедта на Регионалната здравна инспекция (РЗИ) в Търговище, която ще влезе в сила след съгласуване от държавния здравен инспектор доц. д-р Ангел Кунчев и ще бъде публикувана на официалната страница на РЗИ.  
 
БТА