/ iStock/Getty Images
В болниците в Омуртаг и в Попово няма настанени инфектирани с коронавирус. Единствено в здравното заведение в областния център Търговище има трима хоспитализирани пациенти, съобщиха от Областния кризисен щаб.

Здравните власти с разяснения за новите правила за влизане в България

Общият брой на диагностицираните с коронавирус жители на област Търговище достигна 4046. Активните случаи към момента са 28. Трима души са на лечение в Инфекциозното отделение на МБАЛ-Търговище.

25 човека се възстановяват след заразяване с COVID-19 в домашна среда, спазвайки наложената им от РЗИ карантина. През последното денонощие в региона е регистриран един нов случай на COVID-19.

Здравните власти с разяснения за новите правила за влизане в България

Заболяването установено при жител на община Попово, който с предписание на РЗИ-Търговище е поставен под домашна изолация. Към днешна дата ваксинирани срещу коронавирус са общо 23 716 жители на областта.

С напълно завършена имунизация са вече 11 302 човека, а с поставена само първа доза ваксина са 12 414 души. През вчерашния ден са били ваксинирани 168 души, показва справката на Регионалната здравна инспекция.
БТА