/ DarikNews
Учителка от Попово е намерила пари и ги е предала в полицията. Благодарение на доблестната постъпка на Петя Цанева, собствениците на 600 лева отново могат да се ползват от тях, съобщиха от ОД на МВР в Търговище.

За по-малко от три седмици ръководството на РУ-Попово за трети път прие свои съграждани, намерили изгубени на обществено място пари, и своевременно предали ги на полицията, за да бъдат установени собствениците им и да си ги получат обратно. В първите два случая парите върнаха ученици.

Цанева се прибирала след приключване на матура, където била квестор. Тя видяла разпилени по земята банкноти - 12 броя от по 50 лв. на обща стойност 600 лв. Вдигнала ги и веднага позвънила на съпруга си. Двамата отишли в районното управление, където предали сумата.

"
Не сме и помисляли за някакъв друг вариант, освен да ги върнем" - е споделила жената на срещата с началника на Районното управление гл. инспектор Ивелин Христов.

Петя е завършила история и има 20-годишен стаж като учител по обществени науки. Благодарност тя е получила и от собствениците на парите.